Kan jeg blive konfirmeret?

For at blive konfirmeret skal du:

• være døbt med den kristne dåb
  • have fulgt konfirmationsforberedelsen

Hvad hvis jeg ikke er døbt?

Hvis du ønsker at blive konfirmeret, skal du først være døbt. Konfirmation betyder bekræftelse af dåben og derfor giver det kun mening, hvis der er en dåb at bekræfte.
Så længe du er under 18 år, er det dine forældre eller den, der har forældremyndigheden der giver lov.

Døbt i en anden kirke?

Hvis du er døbt i en anden kristen kirke i Danmark eller i udlandet, skal du ikke døbes igen i folkekirken, for at blive konfirmeret. Din dåbsattest skal dog vises til præsten, når du begynder på konfirmationsforberedelsen. Ved konfirmationen bliver du så medlem af folkekirken.

Hvad er konfirmation?

Hvis du blev døbt som spæd, sagde din/dine fadder(e) ja til dåben på dine vegne. Ved konfirmationen er det din tur til at sige ja til dåbens gave og den kristne tro.
Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du som barn blev døbt: Nemlig løftet om altid at være der for dig.
Konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom til ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt – eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler – vi tror alle på hver vores måde.

Konfirmationsforberedelse

Til konfirmationsforberedelsen lærer man om den kristne tro, og taler med præsten og kammeraterne om livets store spørgsmål.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal konfirmanden deltage i et vis antal gudstjenester op til konfirmation.

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i Mørke Kirke går præsten og konfirmander i procession sammen ind i kirken. Hver konfirmand får sin egen plads på en stol ud for den stolerække, hvor familien sidder.

Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Så holder præsten en kort prædiken, der også er en tale til konfirmanderne.
Sammen siger præsten og konfirmanderne Trosbekendelsen.

Selve ritualet (tilspørgsel og svar, velsignelse og skriftsord) foregår oppe ved alteret, hvor konfirmanderne knæler.
Efter dette går konfirmanderne ned på deres pladser, hvor de bliver siddende resten af gudstjenesten.

Når gudstjenesten er slut går konfirmanderne sammen med præsten i procession ud af kirken.

Undervisningssted.

Eleverne fra Mørke skole bliver undervist i Sognegården (den røde bygning).